Trapios Tešlos Krepšeliai su Baltymų Kremu: Nostalgiški Skoniai

Trapios Tešlos Krepšeliai su Baltymų Kremu: Nostalgiški Skoniai

Trapios tešlos krepšeliai – tai ne tik skanus desertas, bet ir prisiminimų kelionė į vaikystę. Šie krepšeliai, pripildyti mėgstamo džemo ir uždengti baltymų kremu, yra puikus pasirinkimas šventėms ar tiesiog saldžiam užkandžiui. Saldus, traškus, su švelniu kremu, šis desertas tikrai sužavės kiekvieną, kas mėgsta saldumynus. Šiame straipsnyje pateiksime jums detalius receptus bei naudingus patarimus, kaip paruošti šiuos skanėstus.

Ingredientai Trapiai Tešlai

Norint paruošti trapios tešlos krepšelius, jums reikės šių ingredientų:

  • 1 1⁄4 stiklinės (175 g) miltų
  • 1 1⁄2 valg. š. cukraus
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 120 g šalto sviesto
  • 1 didelio kiaušinio trynio
  • 2-3 valg. š. šalto vandens
  • 24 arb. š. mėgstamo tiršto džemo

Ingredientai Italijos Baltymų Kremui

Baltymų kremui reikalingi šie ingredientai:

  • 1 1⁄4 stiklinės (250 g) cukraus
  • 6 valg. š. vandens
  • 2 kiaušinių baltymai
  • žiupsnelis citrinos rūgšties
  • žiupsnelis druskos

Trapios Tešlos Paruošimas

Pradėkite nuo tešlos paruošimo:

  1. Dubenė sumaišykite sausus ingredientus: miltus, cukrų ir druską.
  2. Į šią masę supilkite šaltą sviestą, supjaustytą mažais kubeliais, ir trinkite, kol masė taps rupiai smulkinta.
  3. Pridėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.
  4. Palaipsniui supilkite šaltą vandenį, kol tešla taps lipni ir suformuokite rutulį.
  5. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve mažiausiai valandą.

Krepšelių Kepimas

Po to, kai tešla atvės, imkite ją iš šaldytuvo ir leiskite 10 minučių pabūti kambario temperatūroje. Tada:

  1. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą (apie 3 mm storio).
  2. Paruoštą tešlą išklokite kepimo formelių dugną ir sieneles, kraštus apipjaukite.
  3. Dugną subadykite šakute, kad kepdama tešla pernelyg nesipūstų.
  4. Formeles su tešla vėl padėkite į šaldytuvą ir laikykite 1 valandą.

Orkaitės Paruošimas

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite krepšelius 15-20 min., kol jie gražiai apskrus. Išimkite iš formelių ir leiskite visiškai atvėsti.

Baltymų Kremo Paruošimas

Baltymų kremui:

  1. Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps.
  2. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir plakite juos, kol susidarys minkštos putos.
  3. Kai cukraus sirupas pasieks 114 °C, pamažu supilkite jį į baltymus, nenustodami plakti.
  4. Plakite dar 7-10 minučių, kol kremas taps standus ir blizgus.

Krepšelių Pildymas

Paskutinėje stadijoje, atvėsusius krepšelius užpildykite po šaukštelį džemo, o viršų dekoruokite baltymų kremu, kuris gali būti formuojamas į aukštus bokštus.

Patyrimo Patarimai

Štai keletas patarimų, kurie padės pasiekti geriausių rezultatų:

  • Naudokite šaltą sviestą, kad tešla būtų traškesnė.
  • Tešlą gaminkite greitai, kad ji nesušiltų.
  • Baltymų kremas turi būti plaktas tuo pačiu metu, kai ruošiate sirupą, kad abu būtų paruošti tuo pačiu metu.
  • Laikykite paruoštus krepšelius sausoje vietoje, kad kremas neprarastų savo konsistencijos.

Baigiamieji Žodžiai

Šie trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu yra ne tik puikus desertas, bet ir puiki proga prisiminti vaikystės skonius. Jie gali būti puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam stalui. Išbandykite šį receptą ir pasidalinkite juo su draugais bei šeima – garantuotai sulauksite daugybės pagyrimų!

Daugiau receptų galite rasti mūsų Moliūgų Pjaustymas Helovynui: Kūrybiškumo Skatinimas.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *