Gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais
Šis jogurtinis tortas su konservuotais persikais yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo ir gaivaus. Tinkamas tiek šventinėms progoms, tiek kasdieniams desertams, jis džiugina savo skoniu ir išvaizda. Receptas yra paprastas, tačiau reikalauja šiek tiek laiko, kad tortas gerai sustingtų ir įgautų norimą konsistenciją.
Ingredientai
Šiam skaniam desertui reikės:
- Biskvitui:
- 4 kiaušinių
- 130 gramų cukraus
- 100 gramų kvietinių miltų
- 8 šaukštai šilto vandens
- 1.5 šaukšto krakmolo
- 1.5 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 žiupsniai druskos
- Kremui:
- 400 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
- 400 gramų konservuotų persikų (1 skardinės)
- 300 mililitrų persikų jogurto
- 6 šaukštai cukraus
- 60 mililitrų vandens
- 20 gramų želatinos
- 1 sauja braškių (nebūtina)
- Sulaistymui:
- šiek tiek sirupo (nuo konservuotų persikų)
- 1 stiklinė šilto vandens
- 4 šaukštai cukraus
- 0.5 citrinos sulčių
- Papuošimui:
- 160 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
- 3 šaukštai cukraus pudros
Paruošimo būdas
Paruošimo laikas: apie 1 valandą.
Pirmiausia, pasiruoškite kepimo formą. Rekomenduoju naudoti 20 cm skersmens išardomą formą. Jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite šiek tiek sviesto.
Biskvito gaminimas
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į dubenį, pridėkite cukrų ir plakite elektriniu plakikliu. Tada supilkite šiltą vandenį ir plakite apie 3 minutes, kol masė padvigubėja.
Kitoje, švarioje, dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos, kol jie taps standūs. Atsargiai įmaišykite miltus, sumaišytus su krakmolu, kepimo milteliais ir druska, į trynių masę. Palaipsniui įmaišykite ir baltymus, kad nesumažintumėte oro burbulų.
Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temperatūroje 20-22 minutes. Iškepusį biskvitą palikite atvėsti, tada atsargiai perpjaustykite perpus.
Kremo ruošimas
Kol biskvitas vėsta, pasiruoškite kremą. Jogurtą palikite kambario temperatūroje, kad šiek tiek sušiltų. Grietinėlę plakite, kol ji pradės tirštėti, tada pridėkite cukrų ir toliau plakite iki standumo.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti 5-10 minučių. Tada pašildykite mikrobangėje, kol želatina ištirps, tačiau neperkaitinkite. Atvėsusią želatiną plona srovele supilkite į jogurtą, nuolat maišydami. Po to atsargiai įmaišykite grietinėlę.
Vaisių paruošimas
Konservuotus persikus nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Braškes, jei naudosite, taip pat supjaustykite.
Torto surinkimas
Ant kepimo formos dugno išklokite kepimo popieriumi. Pirmą biskvitą sulaistykite sirupu, užtepkite trečdalį kremo, išdėliokite pusę vaisių, tada uždėkite antrą biskvitą ir vėl pakartokite procesą. Paskutinį biskvitą sulaistykite sirupu ir uždėkite likusį kremą bei vaisius viršuje.
Palikite tortą šaldytuve bent 4 valandoms, geriausiai per naktį, kad gerai sustingtų.
Papuošimas
Prieš patiekiant, plakite grietinėlę su cukraus pudra ir papuoškite tortą. Garnyruokite braškėmis ar kitais vaisiais pagal skonį.
Patarimai
Šio torto saldumą ir rūgštumą galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei persikų sirupas yra saldus, galite dėti mažiau cukraus kremui. Želatiną tirpinkite atsargiai, kad ji neperkaistų, ir maišydami pilkite į kremą, kad nesusidarytų gumuliukų.
Skanaus! Tikimės, kad šis gaivus jogurtinis tortas su konservuotais persikais taps jūsų mėgstamiausiu desertu!
Panašūs receptai
Jei jums patiko šis receptas, kviečiame išbandyti ir 7 sveikus užkandžius vaikų gimtadieniams, kurie bus puikus papildymas prie jūsų šventinio stalo.
Leave a Reply