Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis: skanus ir paprastas receptas

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis: skanus ir paprastas receptas

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis – tai puikus pasirinkimas bet kokiai šventei. Toks tortas ne tik džiugina akį, bet ir yra nepaprastai skanus. Jį galite paruošti bet kuriuo metų laiku, o ypač jis tiks Užgavėnių šventei. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia eksperimentuoti su skirtingomis uogomis, todėl galite pritaikyti jį pagal savo pageidavimus.

Ingredientai

Norint pagaminti šį gardų blynų tortą, jums reikės šių ingredientų:

  • Lietiniams:
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 4 šaukštai pieno
  • 200 g persijotų miltų
  • 400 ml šalto vandens
  • žiupsnelis druskos
  • Varškės kremui ir uogoms:
  • 400 g pusriebės varškės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 100 g riebios grietinės arba plakamosios grietinėlės
  • 300 g aviečių ar kitokių uogų
  • 200 g cukraus (pagal skonį)

Gaminimo procesas

Šis blynų tortas yra paprastas, tačiau jo gaminimas reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės. Štai kaip galite tai padaryti:

Kepame lietinius blynus

  1. Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, po to pasūdykite. Berkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite, kol gausite tirštą tešlą.
  2. Po to įpilkite 320–350 ml vandens ir dar kartą išmaišykite. Geriausia leisti tešlai pastovėti 30 minučių, kad miltai gerai išbrinktų, o masė taptų tirštesnė.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir, jei reikia, lengvai patepkite aliejumi. Ištepkite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, sudrėkintu aliejumi, ir kepkite blynus, kol abi pusės gražiai apskrus.

Ruošiame varškės kremą

  1. Elektriniu plakikliu gerai išplakite varškę su milteliniu cukrumi ir grietine ar grietinėle.
  2. Uogas su cukrumi pertrinkite maisto smulkintuvu arba šakute, o šiek tiek uogų pasilikite tortui papuošti.

Sluoksniuojame tortą

  1. Ant kiekvieno blyno tepkite pakaitomis uogų ir varškės kremą, kol baigsis ingredientai.
  2. Tortą uždenkite maistine plėvele ir leiskite bent valandą pailsėti šaldytuve. Tačiau skaniausias jis būna, kai nakvynę praleidžia šaldytuve, todėl rekomenduojame jį gaminti iš anksto.

Kodėl verta išbandyti šį tortą?

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis yra idealus pasirinkimas, nes jis:

  • Greitai paruošiamas: Jums nereikės ilgai stovėti virtuvėje, kad pagamintumėte šį skanėstą.
  • Universalus: Jį galima gaminti su įvairiomis uogomis, todėl kiekvieną kartą galėsite turėti naują skonį.
  • Patiks visiems: Šis tortas džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius – tai puikus desertas bet kokiai progai.

Patarimai ir rekomendacijos

Štai keletas patarimų, kurie padės jums pasigaminti dar skanesnį blynų tortą:

  • Naudokite šviežias uogas, kad tortas būtų dar skanesnis. Jei šviežių uogų nėra, puikiai tiks ir šaldytos.
  • Eksperimentuokite su skirtingomis varškėmis – pavyzdžiui, galite naudoti kremą su skoniu arba jogurtą.
  • Jei norite, galite tortą papuošti šokolado drožlėmis ar riešutais, kad suteiktumėte jam papildomo skonio.

Apibendrinimas

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis yra skanus ir paprastas desertas, kuris puikiai tiks tiek kasdienai, tiek šventėms. Pasiruošimas šiam tortui reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas tikrai nudžiugins. Nepraleiskite progos nustebinti savo artimuosius šiuo gardžiu desertu!

Susijęs straipsnis

Daugiau apie blynus ir jų gaminimo subtilybes galite sužinoti skaitydami Užgavėnės: Skanių Blyneliai ir Tradicijos.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *