Gaivus tortas su maskarponės kremu: lengvas ir skanus pasirinkimas

Gaivus tortas su maskarponės kremu: lengvas ir skanus pasirinkimas

Šis tortas su maskarponės kremu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti skaniu, bet ne per daug sunkiu desertu. Pateiksime išsamų receptą, kuriam paruošti neprireiks didelių kulinarinių įgūdžių. Net jei esate virtuvės naujokas, su šiuo receptu tikrai susidorosite!

Ingredientų sąrašas

Norint pagaminti tortą, jums reikės šių ingredientų:

  • Biskvitui:
    • 4 M dydžio kiaušiniai
    • 120 g kvietinių miltų
    • 40 ml pieno
    • 40 g ištirpinto sviesto
    • 100 g cukraus
    • Žiupsnelis druskos
  • Kremui:
    • 500 ml riebios grietinėlės
    • 250 g maskarponės sūrio
    • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
    • 100 g miltelinio cukraus
    • Vanilės ekstrakto pagal skonį
  • Biskvitui sulaistyti:
    • Puodelis juodos kavos su cukrumi (galima pridėti likerio)
  • Papuošimui:
    • Kakavos, braškių, citrinos griežinėlių

Paruošimo procesas

Biskvito gaminimas

Pirmiausia, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite iki standumo. Po truputį į juos supilkite cukrų ir plakti tol, kol masė taps standi. Kitame inde švelniai išplakite trynius su sviestu ir pienu. Tada, atsargiai įmaišykite baltymų masę. Svarbu, kad baltymai nesukristų, todėl maišykite plačiais judesiais.

Į miltų ir druskos mišinį atsargiai suberkite ir maišykite, kol viskas susijungs. 18 cm kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūroje apie 35-40 minučių. Po kepimo, biskvitą atvėsinkite ir perpjaustykite į tris dalis.

Kremo gaminimas

Šaltą grietinėlę suplakite iki standumo – ji turi būti tvirta. Kitoje indui švelniai išplakite maskarponę, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą. Į maskarponės masę pamažu įmaišykite grietinėlę. Pasiruoškite torto surinkimui.

Torto surinkimas

Pirmiausia, ant lėkštės uždėkite pirmąją biskvito dalį ir ją lengvai sulaistykite kava. Ant viršaus ištepkite dalį kremo, išlyginkite šaukštu. Tada uždėkite antrą biskvito dalį ir pakartokite procesą. Paskutinį biskvito sluoksnį padėkite viršuje ir užtepkite likusį kremą. Geriausia, kad tortas pastovėtų šaldytuve per naktį, kad geriau sustingtų.

Papuošimas

Prieš patiekiant, nuimkite torto šonus ir viršutinę dalį pabarstykite kakava. Papuoškite braškėmis bei citrinos griežinėliais. Tortas paruoštas! Jis puikiai tiks šventinėms progoms arba tiesiog norint pasilepinti saldžiu desertu po vakarienės.

Naudingi patarimai

  • Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, kad tortas geriau iškeptų ir kremas geriau susimaišytų.
  • Želatina, jei naudojate, turėtų būti ištirpinta prieš dedant į kremą, tačiau ją reikia atvėsinti, kad nesutirštėtų kremas.
  • Biskvitą galima kepti ir ant kepimo popieriaus, tačiau geriau naudoti formą, kad tešla neišbėgtų.

Apibendrinimas

Tortas su maskarponės kremu yra puikus pasirinkimas ne tik šventėms, bet ir kasdieniam pasimėgavimui. Jis gaivus, lengvas ir nesudėtingas, todėl kiekvienas gali jį pagaminti. Pasigaminkite šį receptą ir mėgaukitės puikiu skoniu bei išvaizda!

Jei ieškote papildomų idėjų desertams, rekomenduojame pažvelgti į Dovanos ir pramogos Vilniuje: TOP idėjos 2024.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *