Purios varškės spurgos: tradicinis receptas iš vaikystės

Purios varškės spurgos: tradicinis receptas iš vaikystės

Šiandien noriu pasidalinti ypatingu receptu, kuris man primena vaikystę. Tai purios varškės spurgos, pagamintos pagal močiutės receptą. Jos ne tik skanios, bet ir lengvos, o jų gaminimo procesas yra paprastas, todėl kiekvienas gali jas pasigaminti namuose.

Ingredientai

Norint iškepti ~30 purių spurgų, jums reikės šių ingredientų:

  • 250 gramų varškės (geriausia naudoti sausesnę, pavyzdžiui, maišeliuose)
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 40 gramų cukraus
  • 11 gramų kepimo miltelių
  • 8 gramai vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • aliejaus kepimui (pagal poreikį)
  • cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas

Štai kaip galite pasigaminti šias skanias spurgas:

  1. Į didelį dubenį sudėkite varškę, druską, cukrų, vanilinį cukrų ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Jei norite, kad būtų mažiau varškės gumuliukų, trinkite ilgiau, tačiau galite naudoti ir šakutę.
  2. Kitame dubenyje persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Tada pamažu suberkite miltus į varškės masę ir gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti minkšta, bet šiek tiek lipni prie rankų.
  3. Uždengite tešlą maistine plėvele ir palikite ją pastovėti kambario temperatūroje apie 20 minučių.
  4. Po to, kai tešla šiek tiek pailsės, padalinkite ją į dvi dalis. Suformuokite dvi ilgas „gyvatėles“, pabarstykite stalą miltais ir supjaustykite jas vienodo dydžio gabalėliais, suformuodami mažus rutuliukus. Iš vienos „gyvatėlės“ turėtų gautis apie 15 rutuliukų, o bendras kiekis turėtų būti apie 30.
  5. Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus tiek, kad spurgos laisvai plaukiotų. Aliejų gerai ir tolygiai sušildykite, tačiau neperkaitinkite. Prieš įdedant spurgas, rekomenduojama atlikti testą: įmesti vieną tešlos rutuliuką ir stebėti, kaip jis reaguoja. Jei jis greitai iškyla, aliejus tinkamas.
  6. Kepkite spurgas ant mažos ugnies, dažnai jas maišydami, kol jos gražiai paruduos. Tai užtruks apie 5 minutes, bet būkite atsargūs, kad jų nepakeptumėte.
  7. Iškepusias spurgas išgriebkite kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Prieš patiekiant, pabarstykite cukraus pudra ir skanaukite.

Patarimai ir rekomendacijos

Norint, kad spurgos būtų kuo minkštesnės, svarbu nepadauginti miltų. Jų minkštumą užtikrina mažas miltų kiekis. Be to, kepant spurgas, rekomenduoju naudoti mažą ugnį, kad jos iškeptų tolygiai ir viduje liktų minkštos.

Jei norite eksperimentuoti, galite bandyti į spurgas dėti uogienę ar kitų įdarų. Taip pat, jeigu norite, galite šiek tiek pakeisti receptą ir naudoti kitokio riebumo varškę, tačiau atsiminkite, kad per skystos varškės atveju gali tekti pridėti daugiau miltų.

Baigiamieji žodžiai

Šios purios varškės spurgos yra puikus pasirinkimas tiek desertui, tiek užkandžiui. Jos gali būti puikus papildymas prie arbatos ar kavos. Pasigaminkite jas kartu su vaikais ar draugais ir leiskite, kad šis paprastas receptas suartintų jūsų šeimą ar draugus. Skanaus!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *